informatie & inspiratie

In video’s en artikelen komen allerlei ervaringsdeskundigen aan het woord over hun ervaring met en visie op theatereducatie. Wat is het belang ervan, wat doen andere docenten met theater in het onderwijs, waar vinden theaterinstellingen en het onderwijs elkaar én heel praktisch: hoe bereid je je leerlingen voor op het theaterbezoek?

1

Waarom theatereducatie?

het belang van theatereducatie

Met je klas een bezoek brengen aan de schouwburg, is dat theatereducatie? En een eindmusical maken? Wat is theatereducatie en wat is het belang ervan? Verschillende experts uit de praktijk vertellen wat zij onder theatereducatie verstaan.

lees alle artikelen
2

Hoe pak ik het aan?

praktijkvoorbeelden van collega's

Nieuwsgierig naar hoe anderen hun lessen in vullen? Van theaterspecialist tot docent beeldend  - de achtergrond van de docenten loopt erg uiteen en de manier waarop ze het aanpakken al helemaal. Laat je inspireren door verschillende praktijkverhalen.

lees alle artikelen
3

Hoe kan ik samenwerken?

de verbinding tussen theater en onderwijs

Niets zo waardevol voor theatereducatie-aanbieders als de input vanuit het onderwijs. Er zijn allerlei samenwerkingsvormen tussen theaterinstellingen en het onderwijs, van aanbod op maat tot meerjarige partnerschappen.

lees alle artikelen
4

Naar het theater?

voorbereiding op een theaterbezoek

Het voorbereiden van leerlingen op theaterbezoek, van gedragsregels, het lezen van de theatertekst tot het volgen van een voorbereidende workshop. Wat maakt een theaterbezoek geslaagd?

lees alle artikelen