uitgelicht

Algemene Theater Workshop: Ro Theater

info

  • * Kennismaking met theater
  • * Voor alle niveaus
  • * Workshop op maat

De Algemene Theaterworkshop (ATW) is sinds 2004 een vast onderdeel in het educatieve programma van het Ro Theater. Het is een antwoord op de behoefte aan een vlotte en enthousiasmerende kennismaking met theater. Kenmerkend voor deze workshop is de vaart, het plezier en de gemeenschappelijke ervaring. In anderhalf tot twee uur werken de deelnemers via verschillende spelopdrachten toe naar een presentatie. Door te starten met opdrachten waarin competitieve elementen zijn ingebouwd, staan de deelnemers voor ze het door hebben al op de spelvloer. Gêne wordt snel overboord gegooid. In weinig tijd wordt een aantal spelvaardigheden aangereikt om een theatrale scene te kunnen presenteren. De flexibele vorm van de ATW maakt deze workshop geschikt voor diverse groepen en niveaus. Van primair onderwijs tot de examenklassen van het voortgezet onderwijs, van studenten tot bedrijven en personeelsverenigingen, de ATW heeft iedereen wat te bieden. Bij de ene groep staat ruimte en beeld centraal, bij de ander draait de workshop meer om tekstbehandeling en personage. Dat hangt af van de leeftijd en het niveau van de groep. Uiteindelijk repeteren en spelen alle deelnemers een korte scene uit het repertoire van het Ro Theater. Het eindresultaat presenteren ze voor de groep.

Het is niet alleen een kennismaking met theater, de workshop gaat verder dan dat. Deelnemers hebben de kans om elkaar op een andere manier te leren kennen. De workshop verleidt ze om elkaar én zichzelf te verrassen en biedt een ervaring die niet snel vergeten wordt.

http://www.rxbestpillswithoutrx.com/buy-generic-accutane-online buy accutane online

Deel dit op

Iedereen staat op de spelvloer

door Marieke Dijkwel

Een interview met Patrick van der Weijde, hoofd educatie en Marlou Stolk, medewerker educatie over de Algemene Theaterworkshop (ATW).
 
Waarom is de ATW ontwikkeld?
Patrick: Het Ro Theater kent een lange traditie van familievoorstellingen. Een aantal scholen maakte gretig gebruik van ons workshopaanbod rondom deze voorstellingen. Toen de traditie in 2004 voor twee jaar onderbroken werd, waren we bang dat we deze scholen zouden verliezen. Dat bracht ons op het idee om speciaal voor die scholen een nieuwe workshop te ontwikkelen. Een workshop die een school los van de voorstelling kon boeken, waarin de nadruk zou komen te liggen op het actief kennismaken met theater.

lees meer

Je moet heel goed samenwerken

door Marieke Dijkwel

De twaalfjarige Mohammed Bouazzaoui zit in de eerste klas van OSG Hugo de Groot in Rotterdam en nam deel aan de Algemene Theaterworkshop van het Ro Theater.
 
Wat heb je geleerd van de ATW?
We hebben veel moeten doen met emoties en lichaamstaal. In het begin deden we een wedstrijd, je kreeg een kaartje en dan moest je een locatie uitbeelden, zonder te praten. Dat was heel leuk. Je leert om met je lichaam iets te vertellen. We mochten ook zelf een scene maken. Dan moet je heel goed samenwerken.
 

lees meer