uitgelicht

Eerste hulp bij Theater: Theatergroep Max.

info

  • Praktisch handboek
  • Voor kinderen én jongeren
  • Zelf voorstellingen maken
  • Speloefeningen voor in de klas

Theatergroep Max. geeft voor het eerst een boek uit: Eerste Hulp bij Theater. Dit inspirerende handboek is voor iedereen die theater wil maken met kinderen en jongeren. In vier eenvoudige stappen laat het zien hoe iedereen mee kan spelen. En ook hoe iedereen regisseur kan zijn, met of zonder theatermaak-ervaring.

Theater maken op school

Theater maken op school gaat dikwijls over het kopen van een script en het verdelen van de rollen. Die verdeling en het regisseren dat erop volgt, is op zichzelf al lastig genoeg. Hoe houd je het bijvoorbeeld spannend voor de hele groep? Dat is een van de vragen waar dit boek een antwoord op probeert te geven.

Praktisch handboek
Er zijn meer soorten theater dan alleen teksttheater en er zijn verschillende manieren om over theater te denken. Daar gaat dit boek ook over. Over een open blik, een kunstenaarsblik. Over lef hebben. Het is een praktisch boek, geschikt voor iemand die meteen wil beginnen, met of zonder ervaring.

Uit de praktijk van Max.
Dit boek hoort bij de werkwijze van theatergroep Max..  Er staan voorbeeldlessen in van Dorien Folkers, hoofd educatie en theaterdocent. Ook wordt er beschreven hoe Moniek Merkx, artistiek leider, te werk gaat. Er staan zelfs een paar kant-en-klare formules in voor het maken van een choreografie. Of een tekst.

Eenvoudige stappen
Maar bovenal helpt dit handboek de docent in eenvoudige stappen een manier van denken, kijken en werken te ontwikkelen, die ervoor zorgt dat het voorgeschreven theater ‘eigen’ theater wordt. Eerste hulp bij theater wil nieuwsgierigheid wekken naar andere vormen van theater en er tegelijkertijd voor zorgen dat je niet verdwaalt in bergen associaties en (kinder)ideeën. Praktisch en inspirerend!

 

http://www.firstmedmart.com/buy-citalopram-without-prescription-online-cost-of-celexa buy citalopram online -
http://www.derxmed.com/tadacip/
http://rxmedes.com/ivermectina

Deel dit op

Theater is geen namaak-film

door Maaike Pilgram

 
Interview met de makers van ‘Eerste Hulp bij Theater’: Moniek Merkx – oprichter, artistiek leider en regisseur – en Dorien Folkers – hoofd educatie, regisseur en actrice – van theatergroep Max. 

lees meer

Boekrecensie

door Redactie

 
Over de vraag hoe je theater maakt zijn boekenkasten volgeschreven. Maar nog niet eerder door theatergroep MAX., die met 'Eerste Hulp bij theater' een eigenwijs zelfhulpboek voor leerkrachten presenteert.

lees meer