uitgelicht

Trollenjong: Het Filiaal

info

  • Voorstelling op school
  • Vanaf januari 2014

Het Filiaal is het grootste jeugd- en muziektheatergezelschap van Midden Nederland en gevestigd in Utrecht. Filiaalvoorstellingen zijn er voor iedereen, niet alleen voor kinderen, maar ook net zo goed voor volwassenen. In onze voorstellingen worden theater, muziek, poppenspel en dans telkens weer op een andere manier vervlochten. Toch weet je altijd zeker: Dát is Het Filiaal. Speels, levenslustig, ontroerend, tjokvol swingende muziek en een beetje absurdistisch. Perfect als je nog nooit theater hebt gezien, maar ook heerlijk als je al tien keer bent geweest.

Het Filiaal & kunsteducatie 
Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal. Dit citaat van Albert Einstein verwoordt kernachtig onze visie. Het Filiaal streeft onbekommerd naar lenige hersenen en vrije geesten. Met onze voorstellingen willen we zoveel mogelijk kinderen en volwassenen verrassen, emotioneren en op een andere manier naar de wereld laten kijken. Kunst leert kinderen ruimdenkend te zijn; ze kijken door allerlei brillen naar de wereld om zich heen. Het Filiaal onderschrijft de mening van o.a. de onderwijsraad dat creativiteit één van de belangrijkste skills van de 21e eeuw is. Kunstonderwijs is daarbij een onmisbare sleutel. We zien het als onze taak om met kunstprogramma’s het onderwijs te inspireren en te ondersteunen. Via het onderwijs bereiken we met schoolvoorstellingen en een aanvullend programma ook (en soms juíst) de kinderen voor wie het niet zo vanzelfsprekend is dat ze met hun ouders naar het theater gaan. Het aanbod van Het Filiaal staat natuurlijk op TheaterEducatie.nl.

http://truedrugmart.com/buy-lansoprazole-no-prescription-online-generic-prevacid-price/ buy prevacid online - order proscar no prescription from www.firstmedmart.com

Deel dit op

Kunst moet niet, maar moet wel kunnen

door Maya van As

De bezuinigingen hebben het O.T. theater gedwongen zichzelf op te heffen. Het pand en de afdeling educatie zullen ook stop gezet worden. Els van de Jagt over twaalf jaar aan kunsteducatie.

lees meer

Het ernstige combineren met humor

door Maya van As

De voorstelling die het O.T. Theater sowieso nog gaat maken, is De denker en andere verhalen. Deze educatievoorstelling wordt gespeeld door Hok Tan en Rienus Krul op de scholen zelf in plaats van in het O.T. pand. Een interview met hoofd educatie en regisseur Els van der Jagt.

lees meer