Het Podium Op!


Ben je op zoek naar een kunstzinnige manier om samen met je leerlingen aandacht te besteden aan een relevant thema? Tijdens ons dagproject 'Het Podium Op' krijgen de leerlingen eerst les in twee verschillende podiumkunsten. Hierna hebben zij de tools om aan de hand van een thema en onder begeleiding van een professionele regisseur een eigen voorstelling te maken én op te voeren. 

Opbouw Het Podium op


We trappen de dag af met een brainstorm: waar denken de leerlingen allemaal aan bij het gekozen thema? Daarna is het tijd voor de workshops. De leerlingen krijgen les in minstens twee compleet verschillende kunstdisciplines. Eén van de workshops volgen zij bij de regisseur met wie ze uiteindelijk ook hun eigen voorstelling gaan maken, de tweede workshop wordt gegeven door een andere docent. Zo weten we zeker dat ze daarna met een brede blik en volop inspiratie aan de slag kunnen met hun eigen ideeën. 

We sluiten het dagproject af met een workshop waarin de leerlingen de disciplines die zij geleerd hebben en hun ideeën over het thema onder begeleiding van een regisseur samenbrengen in een voorstelling. 

Leerdoelen

- Leerlingen brengen een thema in kaart en leren verschillende manieren waarop zij hun ideeën kunnen vertalen naar het podium.

- Leerlingen ondervinden hoe het is om een voorstelling te maken en ervaren wat er allemaal komt kijken bij een creatief proces.

- Leerlingen zien in de praktijk uit welke onderdelen een voorstelling opgebouwd is.

- Leerlingen gaan aan de slag met de expressieve mogelijkheden van hun lichaam en mimiek.

-Leerlingen komen uit hun comfortzone en doen waardevolle podiumervaring op.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 100.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. 

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;